RECEPT:
Špaldová mouka 150 gOlej 1/2 lžíce
Droždí 7 g
Mléko 100 ml
Špetka soli
Cukr 1 g
Navrch pizzy:
rajčatový protlak, prosciutto cotto (nebo klasická šunka), cibule, eidam 30%, parmazán, provensálské byliny (nebo oregano)
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 132 g z toho cukry - 11 g
Tuky 26 g z toho nasycené mastné kyseliny 11 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊
POSTUP:
Rozděláme droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme suché a mokré ingredience a vytvořené těsto chvilku hnětáme, pak přidáme kvásek a necháme kynout nejlépe hodinu. Poté rozválíme a dáme do trouby na 180°, cca 10 minut pečeme, následně vyndáme a ozdobíme protlakem a vším co máme rádi, a dáme na dalších cca 10 minut dopéct.NUTRIČNÍ HODNOTY:
1050 kcalBílkoviny 71 g
Sacharidy 132 g z toho cukry - 11 g
Tuky 26 g z toho nasycené mastné kyseliny 11 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊
Žádné komentáře:
Okomentovat