RECEPT:
3 brambory5 plátků slaniny
30 g parmezánu
Jarní cibulka
Sůl
Pepř
Provensálské byliny
POSTUP:
Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v osolené vodě, mezitím si připravíme slaninu, kterou nakrájíme na kostičky a dáme ji do zapékací misky péct na 180° po dobu, co vaříme brambory, aby byla krásně křupavá. Brambory těsně před uvařením sundáme z plotny a nakrájíme je také na malé kostičky, vyndáme zapékací misku s křupavou slaninkou a brambory k ní přidáme. Navrch nastrouháme parmezán, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Vrátíme zpět do trouby a necháme dopéct ještě cca 15 minut. Nakonec posypeme nasekanou jarní cibulkou.NUTRIČNÍ HODNOTY na celý recept:
564 kcalBílkoviny 22 g
Sacharidy 65 g z toho cukry 5 g
Tuky 23 g z toho nasycené mastné kyseliny 5 g
Vláknina 6 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊
Žádné komentáře:
Okomentovat