úterý 11. září 2018

Cheese & Bacon brambory

Taky milujete jednoduchá jídla? Já jako student ve zkouškovém období pomalu nic jiného neznám, ale i přes to všechno učení se snažím zachovat tu stravu ve zdravém stylu, ale zároveň zefektivnit přípravu 😄 A tyto brambory jsou právě ten případ. Pokud tuto kombinaci neznáte, určitě to prubněte, mě to zasytilo na pěkně dlouho a ještě jsem si na tom opravdu pochutnala 👌 Vhodné i jako trochu netradiční příloha k masu 😊
 

RECEPT:

3 brambory
5 plátků slaniny
30 g parmezánu
Jarní cibulka 
Sůl
Pepř
Provensálské byliny

POSTUP:

Brambory omyjeme a ve slupce je vaříme v osolené vodě, mezitím si připravíme slaninu, kterou nakrájíme na kostičky a dáme ji do zapékací misky péct na 180° po dobu, co vaříme brambory, aby byla krásně křupavá. Brambory těsně před uvařením sundáme z plotny a nakrájíme je také na malé kostičky, vyndáme zapékací misku s křupavou slaninkou a brambory k ní přidáme. Navrch nastrouháme parmezán, osolíme, opepříme a posypeme provensálským kořením. Vrátíme zpět do trouby a necháme dopéct ještě cca 15 minut. Nakonec posypeme nasekanou jarní cibulkou.

NUTRIČNÍ HODNOTY na celý recept:

564 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 65 g z toho cukry 5 g
Tuky 23 g z toho nasycené mastné kyseliny 5 g
Vláknina 6 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat