neděle 30. srpna 2020

Banana bread

 

Tenhle recept jsme prakticky dávaly dohromady s @janca_bur 🙊 Dostala na něj chuť, přenesla to na mě, banány doma byly a šlo se tvořit 🤩 Nechtěla jsem ale, aby to byl úplně obyč chlebík, tak jsem ho ještě poupravila kakaem a s výsledkem jsem byla docela spokojená 😊 Jediné co, že byl méně sladký, protože obecně moc nesladím, takže jestli vy to máte jinak, přidejte na sladidlech 🙊

RECEPT:
🍌 350 g ovesných vloček
🍌 200 g špaldové mouky hladké
🍌 2 banány
🍌 2 vejce
🍌 30 g másla + trošku na vymazání formy
🍌 80 g tekutého arašídového másla (nejlepší od Bigboy @fitness007cz)
🍌 60 g @cekankovy_sirup (nebo jiný sirup)
🍌 1/2 lžičky kypřícího prášku
🍌 1 lžička skořice
🍌 2 špetky soli
🍌 200 g mléka
🍌 20 g kakaa + 20 g mléka

POSTUP:
Troubu rozehřejeme na 180°C. Ovesné vločky rozemeleme na mouku, dáme do mísy, přidáme k nim špaldovou mouku, kypřící prášek, skořici, sůl a promícháme. Banán rozmačkáme vidličkou, máslo necháme rozpustit na plotně a oboje přidáme k sypkým ingrediencím, dále přidáme vejce, aramáslo, sirup, promícháme a postupně přidáváme mléko. Směs rozdělíme na dvě půlky a do jedné přidáme kakao a ještě trochu mléka. Formu vymažeme máslem a střídavě lijeme světlé a tmavé těsto. Dáme péct cca na 50 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 plátek:
207 kcal
Bílkoviny 7 g
Sacharidy 20 g z toho cukry 6 g
Tuky 6 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 3 g

Žádné komentáře:

Okomentovat