Tahle fotka vystihuje, co všechno mi v tomhle parnu stačí ke štěstí - mraky citronů a limetek v jakékoli formě, nejčastěji ve vodě s ledem, ale proč ne i v dortíku, že ano 😍 Já jsem s výsledkem nadmíru spokojená, je svěží přesně tak, jak jsem si ho představovala a do tohohle počasí ideál! 👌 Jediné co, doporučuji na korpus použít o něco menší poměr všech gramáží, měla jsem ho zbytečně moc vysoký 😉
RECEPT na dortovou formu o průměru 18 cm:
Korpus:
100 g špaldové mouky hladké100 g drcených ovesných vloček
4 vejce
3/4 lžíce třtinového cukru
Sůl
10 ml javorového sirupu
1 lžíce olivového oleje
Krém:
140 g ricotty180 g odtučněného tvarohu
100 g zakysané smetany
1 lžíce špaldové mouky
Šťáva ze 2 limetek
Citronová kůra
1 vejce
20 ml javorového sirupu
1 lžíce třtinového cukru
2 lžičky medu
Želé:
Želírovací přípravekVoda
Zelené potravinářské barvivo
POSTUP:
Nejprve vyšleháme bílky s třtinovým cukrem, zašleháme k nim žloutky, javorový sirup, sůl a oliváč a poté přisypeme obě mouky a opatrně vmícháme metličkou. Vylijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180° cca 30 minut. Na krém si smícháme všechny ingredience a vylijeme na upečený vychladlý korpus. Spolu pečeme dalších 30 minut na 180° a poté snížíme na 150° a dalších 30 minut pečeme. Pak dort vyndáme, uvaříme si želé podle návodu (smíchat želírovací cukr, vodu a barvivo, ohřejeme na plotně a necháme malinko vychladnout), pak vylijeme na vychladlý dort, dozdobíme a je to 🙌NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 kousek:
339 kcalBílkoviny 17 g
Sacharidy 42 g z toho cukry 15 g
Tuky 12 g z toho nasycené mastné kyseliny 4,5 g
Vláknina 2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊
Žádné komentáře:
Okomentovat