úterý 11. září 2018

Čokoládový skyr cheesecake


Řekněte mi, jakou kombinaci chutí máte v dortíku nejradši! U mě to většinou bývá čokoláda s nějakým ovůckem (hlavně s jahůdkama) 👌 A přesně takový jsem si pro Vás přichystala! 🍓 

RECEPT:

Korpus:

3 vejce
1 lžička kypřícího prášku
javorový sirup
1 lžíce horké vody
1 lžíce oleje
1,5 lžíce kakaa
80 g špaldová mouka (od oka, podle potřeby přidáváme podle konzistence)
40 g kokosová mouka 
Sůl

Krém:

1 odměrka proteinu
2 ks jahodového Skyru
50 g Ricotty
Ztužovač krémů
5 ml javorový sirup
3 lžičky želatiny
30 ml vody
Mléko
Citron 
Skořice

Vrchní vrstva: 

60 g arašídové máslo
100 g hořká čokoláda
Protein

POSTUP:

Na korpus si vyšleháme žloutky ze 3 vajec s horkou vodou a javorovým sirupem, poté přidáme olej, kakao, prášek do pečiva a oba druhy mouky. Ze zbylých bílků vyšleháme spolu se špetkou soli sníh a opatrně smícháme s vyšlehaným žloutkem. Poté nalijeme do formy a dáme péct na 160° cca 60 minut, poté troubu vypneme a necháme dojít. 
Na krém si rozmíxáme ricottu v mléce a vytvoříme "smetanu", kterou poté vyšleháme se ztužovačem. Vedle necháme v mističce v 30 ml vody nabobtnat želatinu. Až želatina nabobtná, dáme ji na chviličku na sporák do ohřátého mléka (ale nepřivedeme k varu!) a poté sundáme z plotny. V druhé míse si smícháme skyr, citronovou kůru, javorový sirup a skořici. Nyní smícháme vyšlehanou ricottu se směsí skyru a s želatinou. Krém je hotový a můžeme ho navrstvit na korpus. Necháme ztuhnout v lednici.
Na poslední vrstvu jen rozehřejeme čokoládu spolu s arašídovým máslem a vmícháme protein. Tuhle vrstvu dáme na vychladlý dort z lednice a dáme opět vychladit.

NUTRIČNÍ HODNOTY na celý dort:

2176 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 141 g z toho cukry 60 g
Tuky 109 g z toho nasycené mastné kyseliny 47 g
Vláknina 45 g

Žádné komentáře:

Okomentovat