Dýňová sezóna pomalu ale jistě začíná a musím říct, že i mě zlákalo vyzkoušet pečení právě s ní 😊 Jednak z toho důvodu, že jsem nikdy žádný koláč nepekla, ani neochutnala, a také proto, že Pumpkin Pie jakožto tradiční americký dezert na díkuvzdání vídám teď po instagramu každým coulem a jak jsem se nenechala zlákat na oreo cheesecake, tak na dýni teda jo 😂 I když při strouhání jsem v koláči nechala kus sebe, to zas jo 😓 Každopádně mám pro Vás v postupu i zjednodušení, protože strouhání půl syrové dýně je vážně pro siláky 💪
RECEPT:
Korpus:
1/2 ks dýně Hokaido4 jablka
50 g kokosového cukru
80 g špaldové mouky celozrnné
1 lžička skořice
2 žloutky
4 bílkyy
Sůl
Krém:
1 balení ricotty1 balení tvarohu odtučněného
200 g manga
1 lžička kokosového cukru
Citronová kůra
Želatina na nepečený dort (nebo ztužovač krémů)
POSTUP:
Dýni nejprve oloupeme, vydlabeme střed a pak si ji buď nastrouháme (moc nedoporučuju 😂) nebo nakrájíme na kostky, nastrouháme jablka a hodíme je spolu do cedníku nad vroucí vodu v hrnci, kde je necháme cca 15 minutek změknout. Poté přendáme do mísy, rozmašírujeme a přidáme kokosový cukr, špaldovou mouku, žloutky, skořici a promícháme. Bílky vyšleháme se solí na sníh a poté opatrně vmícháme do těsta. Necháme péct cca hodinu na 180°, poté vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém smícháním ricotty, tvarohu, kokosového cukru a citronové kůry. Mango si nakrájíme na kostičky a zhruba 40 g rozmixujeme na pyré. Pyré i kostičky promícháme s krémem (tím bude krém chutnat intenzivněji po mangu a ještě tam budou pořádné kousíčky ❤). No a pak si připravíme želatinu podle návodu, nebo použijeme ztužovač krémů 😊 Pak krém vylijeme na dýňový "korpus" a dáme do lednice ztuhnout.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:
216 kcalBílkoviny 12 g
Sacharidy 33 g z toho cukry 16 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 4 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Žádné komentáře:
Okomentovat