neděle 9. září 2018

Hamburgerové bulky


Tak jsem se konečně dokopala Vám sem hodit druhou a nejpodstatnější část receptu a to na samotné hamburgerové bulky, které jsou na celých hamburgerech právě ta třešnička na dortu 🍒 Pochopitelně je tento recept využitelný i na klasické houstičky nebo jiné pečivo, nejen na hambáčky, že 👌 Vzhledem k tomu, že jsem je dělala nejen sobě, ale i své drahé polovičce, jsem na to focení neměla tolik času, abychom to nejedli úplně studené, takže je druhá fotka dost odbytá 😣 Tak mi to snad odpustíte 😘


RECEPT na 4 bulky:

280 g špaldové hladké mouky
1 ks vejce
160 ml vlažné vody
1 lžíce olivového oleje 
1/2 balení droždí
1 a půl lžičky třtinového cukru
Sůl

POSTUP: 

Do mísy dáme hladkou mouku, v hrnečku rozetřeme droždí s cukrem a až bude směs tekutá, přidáme krapet vlažné vody a necháme chvilku v teple vzejít. K mouce přidáme 2 lžičky soli, teplou vodu, olej a vzešlý kvásek. V hrnku rozmícháme vajíčko a půlku přilijeme do těsta, zbytek dáme stranou na potření. Všechny ingredience v míse smícháme a pořádně prohněteme v lepivé těsto, které pak přeneseme na pomoučněný vál a ještě trochu ho prohněteme. Pak ho dáme zpět do mísy a necháme pod utěrkou alespoň hodinku kynout. Poté těsto vykydneme na vál a rozdělíme na 4 části. Vezmeme jednu z nich, prohněteme ji, uděláme z ní placku a okraje jednotlivě spojujeme uprostřed do takového měšce, přeneseme na pečící papír slepeným místem dolů a takhle to opakujeme se všemi. Na plechu můžeme nechat ještě chvilku pod utěrkou dokynout. Nakonec potřeme vajíčkem smíchaným s trochou vody, můžeme posypat sezamem a strčíme do trouby na 200° zhruba 15 - 20 minut. No a až je vyndáme, ještě necháme pod utěrkou vychladnout, aby nám holky neztvrdly 😄

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 bulku:

326 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 50 g z toho cukry 3 g
Tuky 7 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat