neděle 9. září 2018

Hamburgery


 Dneska se dozvíte pouze recept na pro mě nejvíc doko dresing a masíčko, protože recept na celé hamburgery by byl asi kilometrový 😄 Domácí burgery včetně housek jsem začala dělat už 5 let zpátky a stále jsem recept neobměnila, protože není jak! Za mě už to chuťově nejde víc vytunit 🤗 Svědčí o tom i fakt, že moje rodina nikdy nebyla přes hamburgery typu Mekáč, BurgerKing a další, ale na těchhle si smlsneme všichni a s chutí vždycky 👌 A jako ty nutriční hodnoty?! 719 kcal na 1 hambáč včetně domácích bulek? Neber to! 💪

RECEPT: 

4 ks hamburgerových bulek (nejlépe domácích 😂)
Ledový salát 
Salátový mix (rukola, mangold, listy červené řepy) 

Dresing:

Bílý jogurt 
Parmazán 
Sojová omáčka nebo Worcester 
Česnek 
2 filety ančoviček 
Citron 
Sůl 
Pepř 

Maso:

Mleté hovězí maso 
Česnek 
Cibule 
Sůl 
Pepř 
1 ks vejce (volitelné) 
Olej 

POSTUP: 

Nejprve si připravíme dresing, na který si rozhňahňáme vidličkou ančovičky, nastrouháme parmazán a smícháme s bílým jogurtem, přidáme sojovku, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a podle chuti osolíme opepříme. Na maso si smícháme mleté maso s nakrájenou cibulí a prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme a můžeme pro lepší pojivost přidat vejce. Na troše oleje propečeme na pánvičce tak, jak to máme nejradši. Rozkrojenou bulku potřeme dresingem, navrch položíme ledový salát a rukolový mix (nemusí být) a maso, navrch přiklopíme bulkou a můžeme se zakousnout 👌


NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 burger: 

719 kcal 
Bílkoviny 44 g 
Sacharidy 54 g z toho cukry 5 g 
Tuky 35 g z toho nasycené mastné kyseliny 3,4 g 
Vláknina 1 g 
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat