úterý 11. září 2018

Kuřecí se zeleninovým bramborem

Dneska bych Vám všem chtěla poslat tímhle mým velezdařeným (😂) srdíčkem obrovský dík! A to nejen za to, že jste během 3 měsíců přibyli rychleji, než by mě kdy napadlo, ale hlavně za tu zpětnou vazbu, co od Vás mám, za komunikaci, za komentáře i lajky, tím vším mi ukazujete, že ty fotky i recepty mají nějaký smysl, a to nejenom pro mě, ale i pro Vás! A to je to, o co jsem se celou tu dobu snažila, aby to, co vykutím, převzal někdo další a předělal to k obrazu svému 😊 Aby jste se sem chodili inspirovat, protože to je to jediné, proč tady všechny ty recepty jsou 😉 Hledám něco, jak Vám prokázat svůj vděk, a to něčím, čím bych mohla opravdu poděkovat Vám všem, a ne soutěží, kterou vyhraje jen jeden 😊 Ale je to celkem těžké, takže budu muset hodně myslet 😂 Ale teď už k receptu: Proč dělat zvlášť zeleninu a přílohu k masu, když to můžete hodit všechno dohromady? Navíc  paprika dodá bramborám fakt šťávu a celkově chuť propečené zeleniny pozmění úplně celkový dojem z jinak obyč brambor! 😱 

RECEPT na 1 porci:

300 g syrových brambor
50 g cibule
80 g papriky
5 ml olivového oleje
300 g kuřecí prso
5 ml slunečnicového oleje
Grilovací koření
Sůl
Pepř

POSTUP:

Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kousky, naskládáme je na plech s pečícím papírem, k nim přidáme nakrájenou papriku a cibuli, posolíme a přidáme koření. Nakonec zakápneme kapkou oliváče a dáme do trouby na 180° péct cca hodinu (tuhle jednu porci, na víc porcí to může být klidně déle). Cca po 40 minutách pečení můžeme začít s přípravou masa. Kuřecí prso nasolíme a opepříme a na pánvi vymazané kapkou slunečnicového oleje pořádně propečeme, cca těch 20 minutek.

NUTRIČNÍ HODNOTY na celý recept:

727 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 57 g z toho cukry 9 g
Tuky 18 g z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 7 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat