sobota 15. září 2018

Mandlové palačinky


Tak tu pro Vás mám slibovaný recept na zbavení se zbytků po výrobě mandlového mléka. Je to celkem jednoduché, ale za to úplně úžasné jídlo, palačinky a lívance rozhodně patří k mým nejoblíbenějším snídaním! Jinak lentilky jsou jen pro doplnění barviček, ale nespapkala jsem je 😂 

RECEPT:

100 g špaldové mouky
50 g rozmixovaných mandlí (nebo zbytku z mandlového mléka 😁 )
mléko (já použila svoje mandlové) 120 ml
1 vejce
sladidlo (použila jsem trochu proteinu)

NÁPLŇ:

Nízkotučný tvaroh
Bílý jogurt
Arašídové máslo

OZDOBA:

Borůvky
Maliny
Skořice

POSTUP:

Na pánev kápneme kapičku oleje a rozetřeme mašlovačkou. Do mísy si připravíme mouku, rozmixované mandle, mléko, vejce a sladidlo a pořádně promícháme. Lijeme na pánev a mírně opečeme z obou stran. Jako náplň smícháme jogurt s tvarohem a arašídovým máslem. Pro ozdobení dáme do hrnce borůvky a maliny, které zasypeme trochou skořice a mírně je spolu prohřejeme. Bobíky na palačinkách jsou tvořené ze zbytku tvarohu, jogurtu a arašídového másla.

NUTRIČNÍ HODNOTY na celou porci:

909 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy  94 g z toho cukry 10 g
Tuky 40 g
Vláknina 17 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat