sobota 22. září 2018

Mozzarellová buchta bez mouky

Tak jsem si přátelé dneska ráno dokonale zlepšila den ❤ Tohle Vám byla taková dokonalost, a navíc jsem to mohla sežrat úplně celý, protože proč? Minimum cukru, žádná mouka, prostě jen spousta bílkovin! 👌 Ani jsem nepředpokládala, že by to mohlo být dobré tak, jak ve skutečnosti bylo 😍 A aby toho nebylo málo, ještě jsem si navrch nalila pořádnou vrstvu proteinového pudinku @ehrmann_ a to byla prostě 🍒 na dortu 🖒
Už jste někdy zkoušeli péct z mozzarelly? Mě k tomu inspirovala moje @rommiemax 😍 

RECEPT: 

60 g mozzarelly light
1 vejce
60 g čokoládového proteinu @myproteincz
2 lžičky kakaa
15 g hořké čokolády Tony's Choconely z e-shopu @promlsouny
1 lžička kokosového oleje
60 ml mléka
1 kapička javorového sirupu 

POSTUP:

V mixéru rozmixujeme vejce společně s mozarrelou na kaši, kterou si přelijeme do mističky a přidáme čokoládový protein s kakaem. Na pánvičce si rozpustíme hořkou čokoládu společně s kokosovým olejem, pořádně promícháme a přidáme ke směsi. Můžeme (ale nemusíme) kápnout trochu sladila a pak zředíme mlékem, mě to vyšlo zhruba na 60 ml. Směs jsem dala do malinké kulaté keramické formičky, kterou jsem předem vytřela trochou kokosového oleje a vysypala rýžovou moukou. Pekla jsem na 180° cca 20 minutek, pak jsem vyklopila z formy, nakydala pudink a rovnou zbaštila 😜 

NUTRIČNÍ HODNOTY:

596 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 15 g z toho cukry 11 g
Tuky 28 g z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Vláknina 4 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

Žádné komentáře:

Okomentovat