Tohle je buchta, kterou dělává moje mamka a sklízí vždy obří úspěch, protože chutná úžasně sladce, je vláčná, zkrátka není co dodat ❤ Všechny tři vrstvy se krásně propojí a jejich kombinace, to je #nebevhube 👌 Ale já Vám tu vyprávím o buchtě, která je dělaná podle klasického receptu plného cukru a másla, no a my se podíváme na to, jak takový koláč udělat ve zdravější verzi a navíc se super drobenkou a ještě lepšími nutričními hodnotami! 😊
RECEPT:
Těsto:
270 g špaldové mouky hladké1 vejce
30 g kokosového cukru
40 g javorového sirupu
70 g arašídového másla
Tvarohová vrstva:
500 g odtučněného tvarohu20 g medu
Citronová šťáva
Citronová kůra
Jahody, Švestky (jakékoli ovoce)
Drobenka:
80 g ovesných vloček25 g medu
1/2 lžíce kokosového oleje
POSTUP:
Nejprve si připravíme těsto smícháním špaldové mouky, kokosového cukru, vejce, javorového sirupu a arašídového másla, pořádně prohněteme aby se všechny ingredience dostatečně propojily a rozválíme do velkého obdélníku o rozměru vašeho plechu, na který ho poté přeneseme. Na řadu přichází druhá vrstva, na tu si smícháme tvaroh s medem, citronovou šťávou a kůrou a navrstvíme na těsto podél celé plochy. Navrch druhé vrstvy vyskládáme jahody rozkrojené napůl společně se švestkami. Na drobenku si připravíme směs ovesných vloček, kokosového oleje a medu, kterou promícháme tak, aby ovesné vločky byly všechny obalené. Drobenkou posypeme celý koláč a v téhle fázi ho dáme do trouby na 160° a pečeme ho hodinu.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 kousek:
134 kcalBílkoviny 7 g
Sacharidy 19 g z toho cukry 7 g
Tuky 3 g z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
Vláknina 1 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Žádné komentáře:
Okomentovat