pondělí 10. září 2018

Pudinkový tart


Když přijde chuť na pudink, cpu ho nejraději do dortíků nebo klidně samotný do mističky (viz recepty níže⬇), ale dneska jsem ho pro změnu narvala do koláče 🙊 Pro ty, co nemají moc času, za to chutí habaděj, je tenhle recept ideální věc, jak si nekazit figuru do plavek a zároveň si skvěle zamlsat!👌 Používáte také tak rádi pudink? A na jaké způsoby? Ať mám zas další inspirace, protože té není nikdy dost a na pudink obzvlášť! 😍

RECEPT: 

Korpus: 

150 g ovesných vloček 
100 g arašídového másla 
1 vejce 
1 lžička lifelike Summer Edition 
30 ml kokosového mléka 
5 ml javorového sirupu 

Náplň: 

1,5 balení vanilkového pudinku 
10 g proteinu 
10 ml javorového sirupu 
300 ml kokosová voda 
300 ml polotučné mléko 

POSTUP: 

Nejprve si připravíme těsto. Rozmixujeme ovesné vločky a v míse k připravené mouce přidáme vejce, arašídové máslo, javorový sirup, kokosové mléko a případně na chuť lžičku lifelike. Těsto by nemělo lepit, pokud ano, přidáme více drcených vloček. Nyní si vezmeme máslem vytřenou a moukou vysypanou formu na koláč, do kterého vložíme těsto a vytvarujeme tak, aby přesně kopírovalo tvar formy. Necháme péct 15 minut na 180°. Po upečení vyndáme z trouby a necháme chladnout, mezitím si připravíme pudink. Do hrníčku dáme pudinkový prášek spolu s proteinem, zalijeme trochou mléka a pořádně promícháme, poté přidáme i javorový sirup. Na plotně přivedeme k varu kokosovou vodu smíchanou s polotučným mlékem, poté za stálého míchání přidáme připravenou směs z hrníčku a mícháme do zhoustnutí. Pudink vlijeme do upečeného korpusu a necháme vychladnout. Poté ho ozdobíme a dáme ztuhnout do lednice. 


NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 kus: 

299 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 26 g z toho cukry 5,25 g
Tuky 16,25g z toho nasycené mastné kyseliny 8,3 g
Vláknina 2,85 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

Žádné komentáře:

Okomentovat