pondělí 10. září 2018

Slaný štrúdl


Když už mám chuť na štrúdl, volím většinou slanou variantu, protože v tomhle směru mi ta kombinace sedí líp 😊 Nedávno jsem na něj zrovna dostala chuť, no tak ho tady máte 👌 Těsto stejné jako na pizza šneky, protože je skvěle univerzální a těším se, až ho prubnu i ve sladké verzi 😍 No a vnitřek už záleží jen na Vás, já nedám dopustit nad klasiku - šunka, sýr, koření 😊

RECEPT:

Těsto:

150 g špaldové mouky HLADKÉ
1 lžíce olivového oleje
50 ml vlažné vody
Sůl

Náplň:

30 g Philadelphia sýru (nebo jiný smetanový sýr)
200 g kuřecí prsní šunky
120 g mozzarelly light
50 g Boryna sýr 20% 
30 g papriky
Provensálské byliny
Vejce na potření

POSTUP:

Nejprve smícháme všechny ingredience na těsto a prohněteme. Vypracujeme pořádné nelepivé těsto. Rozválíme ho na pomoučněném válu, potřeme Philadelphií, doprostřed naskládáme šunku, mozzarellu, papriku, sýr, posypeme kořením, zabalíme, potřeme vajíčkem a pečeme na 180° zhruba 40 minut, zkrátka dozlatova 😊

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 kousek:

120 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 9 g z toho cukry 0,6 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 0,05 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

Žádné komentáře:

Okomentovat