sobota 15. září 2018

Špaldové bochánky


Když mě přepadne chuť na sladké, jsem schopná vytvořit cokoli, i kdyby mě to mělo stát dvě hodiny u trouby 😁 Tohle ovšem byla vcelku rychlovka, a i přestože výsledek měl dopadnout úplně jinak, jelikož jsem zkoušela modré po domácku vyrobené barvivo, ve finále to nedopadlo tak špatně, i když to co je skryto pod čokoládou nevypadá moc vábně.

RECEPT:

150 g špaldová mouka
30 g protein
20 g arašídové máslo 
20 ml javorového sirupu
100 ml kozí mléko BIO (nebo jakékoli jiné)
1 ks vejce
3 lžičky skořice mletá
100 g hořká čokoláda 
1 lžička jedlá soda
20 g ricotta


POSTUP:

Vezmeme pár kostiček čokolády, nasekáme na kousky, zbytek si necháme na polevu a smícháme se všemi ingrediencemi. Na pečícím papíře vytváříme bobky, které necháme v troubě na 180° cca 20 minut. Po vyndání namáčíme do roztopené čokolády a můžeme posypat třeba oříškama 😊

NUTRIČNÍ HODNOTY na celý recept (cca 25 kusů):

1600 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 170 g z toho cukry 42 g
Tuky 69 g z toho nasycené mastné kyseliny 34 g
Vláknina 27 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat