úterý 11. září 2018

Zapečené noky


Po dlouhé době jsem dostala obrovskou chuť na noky, a jelikož si je dělám často se špenátem a klasicky, rozhodla jsem se si přípravu malinko zpestřit. Sice trvala o něco déle, ale nelituju, rozhodně se to momentálně řadí k jedním z mých nejoblíbenějších bezmasých jídel 👌 A co se týče zeleniny, kombinace vařené cibule, česneku, rajčat a papriky mě snad nikdy neomrzí! 😍 Na jaký způsob připravujete noky vy? 

RECEPT na 3 porce:

1 balení noků nebo domácí noky 500 g (recept na celozrnné noky najdete u mě na profilu)
5 ml olivového oleje
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 červená paprika
1 balení rajčat v plechovce (kupuji v @lidlcz v italském týdnu)
20 ml vody
1 balení mozzarelly

POSTUP:

Nejprve si na pánvi na troše rozpáleného olivového oleje osmahneme cibulku s česnekem a po pár minutkách přidáváme i papriku a rajčata. Následně podlijeme trochou vody a přidáme ještě nevařené noky. Osolíme, opepříme a pospolu necháme 10 minutek podusit pod pokličkou, dokud noky krásně nezměknou. Poté přendáme z pánve do zapékací mísy, pokládáme navrch nakrájenou mozzarellu a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180° cca 10 minut.


NUTRIČNÍ HODNOTY na celý recept (v závorce na jednu porci):

1236 kcal (412 kcal)
Bílkoviny 49 g (16 g)
Sacharidy 201 g (67 g) z toho cukry 33 g (11 g)
Tuky 25 g (8 g) z toho nasycené mastné kyseliny 17 g (6 g)
Vláknina 6 g (2 g)
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊 

Žádné komentáře:

Okomentovat