A jaký je váš vztah s kremrolemi? 😁
RECEPT:
Těsto:
210 g špaldové mouky hladké30 g kokosového oleje
60 g ricotty
2 žloutky
90 g mléka
Náplň:
3 bílkyKokosový cukr podle chuti
POSTUP na 30 malých kremrolí (mam malé trubičky 😂):
Do mísy si dáme špaldovou mouku, k ní přilejeme rozpuštěný kokosový olej, přidáme 1 a 3/4 žloutku (do 1/4 cmrdneme trochu vody a necháme stranou na potření kremrolí), ricottu a postupně přilijeme mléko tak, aby vzniklo těsto, které bude držet dobře pohromadě (mělo by to být těch 90g) a pořádně prohněteme. Poté si rozdělíme těsto na 2-3 části, každou zvlášť rozválímena tenkou placku, rádýlkem nakrájíme na pravidelné pásky a ty omotáme po jednom pásku na kovové trubičky, které předem důkladně pomažeme kokosovým olejem. Pak jsem poskládala na plech na pečící papír a pekla na 180° hezky dozlatova, poté nechala vychladnout a stáhla je z trubiček. Na krém jsem si nejprve chvilku předšlehala bílky, pak jsem nad hrncem s vroucí vodou došlehávala a postupně přisypávala kokosový cukr. Bílky jsem šlehala v menším hrnci, který pasoval do hrnce s vroucí vodou, abych sníh šlehala nad parou z vody. S cukrem jsem bílky vyšlehala do tuhého sněhu. Pomocí cukrářského sáčku jsem vychladlé kremrole naplnila a nechala náplň ztuhnout. NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 malou kremroli:
55 kcalBílkoviny 2,3 g
Sacharidy 7 g z toho cukry 1,3 g
Tuky 2 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g
Vláknina 0,05 g
Žádné komentáře:
Okomentovat