neděle 9. září 2018

Bryndzové halušky


Tak přátelé, představuji Vám svoje úplně první halušky, které jsem ještě k tomu všemu dělala bez sítka a tomu samozřejmě odpovídá i ten nehezký tvar 😂 Dělala jsem je s mým milovaným pomocníkem, který mi hooodně ulehčil práci a byla to vážně sranda, průběh Vám může nastínit i video, kde Vám rovnou představujeme i naši skvělou taktiku 👏 Hele všechno jde, když se chce, i halušky bez sítka, i když pak spíš vypadaj jako haluže, ale chuťově byly prima! 👍 A když Vám sednout do příjmu, tak proč si je nedat i v redukci, však o čem by ten život jinak byl 😍

RECEPT na cca 4 porce:

600 g brambor
200 g hladké špaldové mouky
150 g celozrnné špaldové mouky 
Sůl
125 g bryndza
Voda
Případně anglická slaninka (tu jsem si v redukci odpustila, ale znáte to - jednou za čas 😄) 

POSTUP:

Nejprve nastrouháme brambory na jemno, osolíme (cca 2 lžičky na tohle množství), přidáme mouku (pokud budou brambory hodně vodnaté, přidáme více mouky) a prohněteme. Těsto by mělo být lepkavé a hustější. Do hrnce dáme vodu, kterou přivedeme k varu, a nejprve do ní hodíme jednu halušku na zkoušku, jestli je konzistence ideální (my nejprve neudělali a byla to obrovská CHYBA 🙈😂). Pokud je vše ok, tak je tam přes sítko vtlačíme a necháme vařit dokud nevyplavou na povrch (my sítko neměli, postup viz video 😄). Na hotové halušky přijde bryndza, která se na nich krásně rozpustí 👍 No a pokud zvolíte i slaninku, tak ji jen nakrájíme na kostičky a osmahneme na suché pánvi. 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci bez slaniny:

416 kcal
Bílkoviny 16 g
Sacharidy 70 g z toho cukry 2 g
Tuky 8 g z toho nasycené mastné kyseliny 4 g
Vláknina 5 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

Žádné komentáře:

Okomentovat