středa 7. listopadu 2018

Krémová Smoothie Bowl s mangem


Nedávno jsem koupila mango v akci, protože když jsem viděla cenu, zazářily mi oči, znáte to 😄 No a pak se mi válelo na misce, tak jsem ho nakonec hodila do mrazáku a dnes jsem si tak trochu připomněla léto touto zmrzkou řekněme 👌 Nádherně modrou barvu zajistila modrá spirulina, o které už jsem mluvila na stories a konečně ji mám doma 😍 Co je na tom nejlepší? Že modrý pigment spiruliny tvoří fykocyanin, což je antioxidant, který má kromě jiného například protizánětlivé účinky 🤔 Zdravá modrá? Fakt, věřte mi a čtěte dál! Spirulina je sinice, která oplývá širokým spektrem vitamínů a minerálů a jako zajímavost bych uvedla, že 10 g spiruliny obsahuje stejně železa jako 450 g špenátu! Dále je známá pro svůj vysoký podíl betakarotenu a dokonce s ní lze pro její vysoký podíl proteinů (na 100 g 60 g bílkovin) nahradit i proteinové prášky 😊 Celkově by její účinky měly být pozitivní jak pro naše zažívání, tak i pro krvetvorbu a správnou činnost jater. Zní to jako sci-fi? Sama jsem zvědavá, jaké účinky na sobě budu pozorovat a určitě Vám dám vědět 😊 Pokud si o spirulině chcete přečíst víc nebo zjistit, kde se dá sehnat, mrkněte na tento odkaz → ZDE!

A co vy, máte se spirulinou nějaké zkušenosti? Dejte mi určitě vědět 😘

RECEPT na 1 porci:

1 střední mango
1 banán 
2 lžičky tvarohu nebo jogurtu
1 vrchovatá lžička spiruliny 

POSTUP:

Banán a mango necháme alespoň den zmrazit, doporučuji nakrájet na menší kousky a mango si rozdělit na víc částí, já ho měla v jednom pytliku a pak se s tim pomalu nedalo hnout 😄 Vyndáme je z mrazáku, necháme chvilku povolit a dáme do mixéru spolu s tvarohem a spirulinou a dobře rozmixujeme. Navrch jsem naskládala borůvky a lyofilizované ostružiny od @natuczech ❤

NUTRIČNÍ HODNOTY na celý recept:

261 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 55 g z toho cukry 43 g
Tuky 1,4 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,3 g
Vláknina 6 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat