RECEPT 2 porce:
180 g jasmínové rýže (Lagris od @podravka_slovakia )30 g cibule
1 stroužek česneku
30 g červené papriky
250 g pasírovaných rajčat (mám 100% také od @podravka_slovakia)
7 ks žampionů
Zeleninový vývar
Olivový olej
Sůl
Pepř
Sladká paprika
Petržel
Volitelně 1 dcl bílého vína
POSTUP:
Nejprve na kapce oliváče orestujeme na plátky nakrájené žampiony, které zlehka osolíme, opepříme a dáme stranou na talíř. Přidáme do pánve znovu trochu oliváče a osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku s česnekem, přidáme pasírovaná rajčata, na kostičky nakrájenou papriku, podlijeme trochou bílého vína, přidáme sladkou papriku, osolíme, opepříme a chvilku mícháme. Přihodíme zpět i žampiony, přidáme rýži, celé to zalijeme osoleným vývarem (dávala jsem od oka tak, aby se do něj ponořila veškerá rýže) a necháme vařit zhruba 20 minut na vyšší stupeň dokud nebude rýže hotová, občas promíchneme. Pokud by rýže vysála veškerý vývar a nebyla hotová, ještě trochu přilijeme. Na závěr jsem přimíchala nasekanou petrželku, dosolila a dopepřila podle chuti.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
401 kcalBílkoviny 11 g
Sacharidy 75 g z toho cukry 7 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
Vláknina 2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊
Žádné komentáře:
Okomentovat