středa 7. listopadu 2018

Dezert ála Tiramisu


Tak schválně, komu z Vás se někdy stalo, že pekl dort a korpus mu vypukl do pořádného kopečku? Doufám, že mě v tom nenecháte samotnou! 😄 Mrkněte i na druhou fotku a napište mi do komentářů, které provedení se Vám líbí víc ❤ Takže už víte co se stalo, no a protože byl korpus vynikající a nechtěla jsem seříznutou část vyhodit, posloužil mi namísto piškotek do tohoto dezertíku 💡 Takže pokud zrovna nejste ve stejné situaci, stačí sáhnout například po špaldových piškotech 😉 Já si teda moc pochutnala, i když s klasickým tiramisu to toho tolik společného nemá 😊 Dneska to bude i bez nutričních hodnot, protože je to recept dost od oka 😉

RECEPT:

Spodní vrstva:

Špaldové piškoty (nebo korpus 😂)
Silná káva
Čekankový sirup (nemusí být)

Krém:

Zakysaná smetana 
2 žloutky 
2 lžičky xylitolu (nebo jiného sladidla)
5 kapek vanilla Zero Drops (seženete na @aktin.cz, nebo můžete použít vanilkový extrakt)

POSTUP:

Nejprve namočíme piškoty do kávy (může být oslazená trochou čekankového sirupu) a dáme na dno skleniček. V míse smícháme zakysanku se žloutky, xylitolem a vanilkovým extraktem a společně pořádně vyšleháme. Navrstvíme do skleničky na piškoty, navrch přijdou opět piškoty a nakonec krém. Vršek jsem posypala kakaem.



Žádné komentáře:

Okomentovat