Z dýně je jednak těsto, ale i náplň a opravdu jak už jsem zmínila několikrát, dýně je opravdu zázračná záležitost a letos jsem si ji poprvé doopravdy zamilovala! Už mam zase tunu dýňového pyré v lednici 🙊
RECEPT na cca 20 ks:
200 g špaldové mouky (dala jsem 150 hladkou a 50 celozrnnou)130 g dýňového pyré
1/2 pytlíku sušeného droždí
1 ks vejce
20 g ghí
40 g třtinová šťáva (mám z @fitness007cz*, ale můžete dát i třtinový či jiný cukr)
1 špetka soli
Náplň:
Dýňové pyréTřtinový cukr
Skořice
POSTUP:
V míse smícháme mouku spolu s cukrem, sušený droždím a solí, přiklepneme vejce, přidáme rozehřáté ghí a dýňové pyré a vypracujeme mírně lepivé těsto. To přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě zhruba hodinku kynout. Mezitím si připravíme náplň smícháním dýňového pyré, cukru a skořice. Vykynuté těsto vyklopíme na vál, rozválíme na cca 1 cm tlustou placku, potřeme ji celou náplní a zarolujeme do rolády. Tu pak pomocí nitě nakrájíme na 1 cm silné šnečky, které vyskladame na plech na pečící papír. Pečeme na 180° zhruba 15-20 minutek. *na @fitness007cz máte slevu 5 % s kódem jidlemkezdravi + po přihlášení další 3 % ❤️NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:
78 kcalBílkoviny 2 g
Sacharidy 12 g z toho cukry 5 g
Tuky 2 g z toho nasycené mastné kyseliny 0, 6 g
Vláknina 1,2 g
Žádné komentáře:
Okomentovat