sobota 22. září 2018

Pečené kuřecí na víně s bramborem

Dneska tu mám tip na celkem nenáročný oběd, který si dělám relativně často a mám ho moc ráda 😊 Na druhou stranu je pravda, že kuřecí dělám obvykle na pánvi. Tenhle recept je skvělý v tom, že u sporáku nemusíte celou dobu stát, jen si vše připravíte, hodíte do pekáčku a pak už jen vyndáte 👌 A to mě třeba dost vyhovuje 😊 

RECEPT na 1 porce:

Marináda:
30 ml olivového oleje
1 dl červeného vína 
Sůl 
Pepř 
Koření - já použila grilovací, ostrou papriku a medvědí česnek 
250 g kuřecích prsou
300 g brambor
20 g cibule 
20 g červené papriky

POSTUP:

Nejprve si předehřejeme troubu na 220° a připravíme marinádu smícháním olivového oleje, vína, soli, pepře a koření. Vedle omyjeme, očistíme a na kostičky nakrájíme kuřecí prsa, která naložíme na 15 minut do marinády. Mezitím nakrájíme cibuli a papriku, dále na kostičky brambory, které naskládáme do jedné půlky pekáčku, na ně dáme cibuli s paprikou a osolíme, opepříme, můžeme přidat rozmarýn. Kuřecí prsa trochu zcedíme a naskládáme do druhé půlky pekáčku. Vložíme do trouby a necháme na 220° cca 40-50 minut 😊


NUTRIČNÍ HODNOTY 1 porce:

673 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 51 g z toho cukry 5 g
Tuky 17 g z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 5,5 g 
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat