RECEPT na 8 ks:
Kvásek:175 g teplé vody
3 lžičky celozrnné jemné špaldové mouky (má například @nominalzdravavyziva )
1 lžička sušeného droždí
10 g @cekankovy_sirup
2 větší lžičky bílého jogurtu
ZBYTEK:
250 g celozrnné jemné špaldové mouky
Sůl
1 lžička kypřícího prášku
3 lžičky olivového oleje
Koření (já použila Bruschettu od Grešíka, ta je vynikající na jakékoli pečivo)
POSTUP:
Nejprve si přichystáme kvásek smícháním teplé vody, sušeného droždí, 3 lžiček mouky, čekankového sirupu a bílého jogurtu. Necháme ho vyběhnout a mezitím si v míse smícháme další ingredience, konkrétně zbytek mouky, sůl, prášek do pečiva a oliváč. Poté přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které bude malinko lepit. Necháme těsto vykynout, dokud nezdvojnásobí objem. Poté se přesuneme na pomoučněný vál, kde vyválíme tenké oválné placky, můžeme přidat koření a opečeme na sucho na hodně mírném plameni na kvalitní nepřilnavé pánvi (skvělé jsou od @delimano.cz ). No a máme hotovo!NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:
154 kcalBílkoviny 4 g
Sacharidy 25 g z toho cukry 0,6 g
Tuky 3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,5 g
Vláknina 1 g
Žádné komentáře:
Okomentovat