středa 16. ledna 2019

Těstovinový salát s tuňákem

Dnešním receptem trochu vybočím z Vánoc, jelikož si nechci všechny recepty vyplýtvat ještě v listopadu, a zabrousím zase k nějakému obídku, který je skvěle využitelný hlavně v případě, kdy jste celý den mimo domov a nemáte příležitost se někde alespoň jakž takž zdravě najíst. Můžete ho jednoduše hodit do krabičky a jít. Navíc příprava není nijak náročná, takže si ho můžete připravit klidně i před odjezdem nebo den předem 👍 Já se přiznám, že na těstovinové salátky jsem celkem ujetá, protože mi z nějakého důvodu strašně chutnají studené 😂
A co vy, jak řešíte stravu, když jste celý den ve škole či v práci? 😊

RECEPT na 2 porce: 

150 g rýžových těstovin (nebo jiných podle výběru) 
80 g tuňáka 
Bílý jogurt 
Česnek 
Vařená vejce 
Citronová šťáva 
Parmazán 
Sůl 
Pepř 
Medvědí česnek 
Jarní cibulka (množství dle chuti) 

POSTUP: 

Těstoviny si uvaříme podle návodu v osolené vodě, zároveň si uvaříme vejce. Mezitím připravíme dresing, na který si smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, přidáme sůl, pepř, medvědí česnek, případně trochu citronové šťávy a nakonec přistrouháme parmezán. Po vychladnutí těstovin smícháme s tuňákem, nakrájenou jarní cibulkou, přidáme dresink a na kostičky nakrájené vejce. Můžeme dochutit solí a pepřem. 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci: 

447 kcal 
Bílkoviny 21 g 
Sacharidy 70 g z toho cukry 6 g 
Tuky 8,5 g z toho nasycené mastné kyseliny 4 g 
Vláknina 0,1 g

Žádné komentáře:

Okomentovat