neděle 30. srpna 2020

Nepečený dort bez ztužovače

 

Když je chuť na dortík, obvykle dělám opravdu jednoduché, v nejlepším případě nepečené, protože jsou rychle hotové a není na nich moc co zkazit 😂 Moc nemusím cheesecaky, protože moc nechápu pointu korpusu ze sušenek 🙊 Prostě mám radši vlastní, takže jestli sušenky nemáte a něco jako cheesecake dělat chcete, můžete se inspirovat 😊 A nemohla jsem si odpustit kousek dortu polít čokoládovým toppingem od @cekankovy_sirup ❤️ Pravdou je, že mi chutnají více malina a jahoda, protože čoko je na mě příliš sladký, nicméně věřím, že si své fandy taky najde 😊 Kdyby se vám hodila 15% sleva na eshopu, tak tam hoďte jidlemkezdravi15 👌

RECEPT forma 11 cm průměr:
Korpus:
🍫 70 g jemných ovesných vloček
🍫 15 g kakaa
🍫 5 g skořice (lze vynechat)
🍫 30 g arašídového másla (nejlepší tekuté je od BigBoy 👉 @fitness007cz)
🍫 15 g kokosového oleje
🍫 50 g @cekankovy_sirup (lze nahradit jiným sirupem či medem)

Krémová vrstva:
🍫 250 g mascarpone (lze nahradit ricottou)
🍫 500 g ricotty
🍫 5 g kakaa
🍫 40 g čokoládového proteinu (použila jsem od @cekankovy_sirup)
🍫 30 g hořké čokolády

POSTUP:
Nejprve vysteleme formu pečícím papírem zespoda, poté okraje potřeme kokosovým olejem a na něj přilepíme pečící papír i kolem okrajů. V míse smícháme ovesné vločky, kakao, skořici, poté přidáme aramáslo, kokoolej a sirup a pořádně promícháme. Směs natlačíme do formy a rovnoměrně rozprostřeme po dně. Dáme do lednice ztuhnout. Mezitím připravíme krém. V míse smícháme ricottu s mascarpone, kakaem a proteinem. Rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme ke směsi. Pořádně smícháme a navrstvíme na tuhý korpus. Necháme opět ztuhnout v lednici.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
337 kcal
Bílkoviny 14 g
Sacharidy 12 g z toho cukry 5 g
Tuky 25 g z toho nasycené mastné kyseliny 16 g
Vláknina 6 g

Žádné komentáře:

Okomentovat