pátek 7. září 2018

Celozrnné nekynuté housky


Tyhle housky se skládají POUZE ZE 4 INGREDIENCÍ, a to konkrétně mouka, bílý jogurt, sůl a kypřící prášek, když nepočítám bílek na potření a mák na posypání, a jsou totálně dokonalé! 😍 Dnes jsem měla jednu k večeři a klidně bych si dala i další, kdyby nebyly ty housky tak obrovské a nezasytily mě tak na dalších 5 hodin 😂 Navíc je jejich příprava extrémně rychlá, protože nemusíte čekat, až Vám těsto vykyne, a ve výsledku jsou úžasně vláčné, měkké a nepopraskané ❤ 

RECEPT na 4 kusy:

200 g celozrnné špaldové mouky + 30 g přídavek
170 g bílého jogurtu 
1/2 balení kypřícího prášku
1 lžička soli
Bílek na potření + mák a mořská sůl na posypání 

POSTUP:

Nejprve si smícháme 200g celozrnné mouky s kypřícím práškem a solí a začneme přidávat jogurt. Těch 170 g je celkem orientačních, protože jsem to sice vážila, ale zapomněla jsem pak to číslo 😂 Na 99% je to správně, ale prostě přidávejte postupně a promíchávejte, až vám vznikne těsto, které malinko lepí. Pořádně ho prohněteme rukou a postupně přidáváme mouku, dokud těsto lepí už jen minimálně (cca těch 30 g). Poté vytvoříme na pečícím papíru bochánky, které potřeme bílkem a navrch posypeme mákem a mořskou solí. Pečeme na 180° zhruba 25 - 30 minut, zkrátka hezky do zlatova (že jsou hotové poznáme starým známým trikem - píchnout špejlí do housky a osahat, jestli se na ni přichytilo těsto). Necháme vychladnout pod utěrkou, tím se zachovají měkoučké 😍 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:

269 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 45 g z toho cukry 2 g
Tuky 7 g z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 6 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat