čtvrtek 25. října 2018

Oříškovo jablečný mugcake

Jediné, co mám na podzimu doopravdy rána, jsou recepty ze sezónních surovin, jako je právě tento 👌 Jeho základ tvoří jablíčka a ořechy, které v kombinaci se skořicí chutnají jako ten pravý podzim ❤ Navíc je to skvělá rychlovka, která se díky jablku nemusí ničím doslazovat 🤗 A pozorujte, jak se mi parádně hodí tenhle nádherný talířek k mému dekóru 😂 Seženete ho na @giftlab.cz ❤
Jaký podzimní recept byste doporučili vy mně? 😘

RECEPT na 3 malé ks:

1 střední jablíčko 
4 ks vlašských oříšků 
30 g mandlové mouky (mám od @nuttamix )
30 g rýžové mouky
3 lžičky tvarohu
1 vejce
10 ml mléka 
1/2 lžičky skořice 
1/2 lžičky kypřícího prášku 

POSTUP:

Jablko jsem nahrubo nastrouhala a dala ho do misky spolu s nahrubo nasekanými vlašskými ořechy, k nim jsem přidala 2 druhy mouky, skořici, vejce, tvaroh, kypřící prášek a navrch přidala malinko mléka. Poté jsem dala do 3 zapékacích formiček, které můžete dát buď na 15 minutek do trouby, nebo na 4 minutky do mikrovlnky (ale víme, co je lepší, že? 😄). 


NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:

170 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 15 g z toho cukry 4 g
Tuky 9 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,5 g
Vláknina 2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat