středa 7. listopadu 2018

Pizza pletenec


Chtěla jsem vyzkoušet taky něco netradičního tvaru, a poslední dobou na mě odevšad skákaly krásné pletence na sladký způsob, a mě neskutečně zaujal ten vzhled 😊 Proto jsem se rozhodla se o něj pokusit taky, ale jelikož jsem měla chuť spíš na slané, rozhodla jsem se ho udělat v pizza stylu 👍A musím se pochválit 😊 Nejenže těsto krásně drželo při pečení tvar, ale zároveň zůstalo po vychladnutí krásné měkoučké ❤ 
Tak co, nalákala jsem Vás? 🤗

RECEPT:

300 g špaldové hladké mouky
120 g vlažné vody
1 vejce
35 g olivového oleje
1/2 sáčku sušeného droždí 
Sůl 

Naplň:

Rajčatový protlak
Šunka 
Sýr 
Provensálské koření 

POSTUP:

Na těsto si smícháme suché ingredience, k nim přidáme vejce, olej a na závěr vlažnou vodu, prohněteme a necháme zhruba půl hodinky kynout. Poté těsto vyklopíme na pomoučněný vál, znovu prohněteme a rozválíme do velkého obdélníku zhruba 0,5 cm tlustého. Navrch natřeme protlak, natrháme šunku a sýr (s ním to nepřehánějte, ať nevyteče všude kolem) a posypeme provensálskými bylinami. Srolujeme těsto do rolády, rozkrojíme ji po celé délce napůl a zamotáme dva konce přes sebe tak, aby rozkrojená část koukala ven. Nakonci pletenec spojíme, potřeme vajíčkem a můžeme péct na 190° 35-40 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:

254 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 32 g z toho cukry 1 g
Tuky 8 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 0,2 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat