A co vy? Připouštíte si, že už se blíží Vánoce? 😂
RECEPT na cca 8 kousků:
150 g špaldové mouky hladké40 g mandlové mouky (klidně místo ní můžete dát jen špaldovou)
30 g čokoládového proteinu
10 g kakaa
3 g skořice
1/4 balení kypřícího prášku do perníku
1 vejce
15 g kokosového oleje
Čekankový sirup
200 g mléka
100% marmeláda na promazání
Krém:
Ricotta, tvaroh, kakao, skořice, protein a čekankový sirupPOSTUP:
Troubu předehřejeme na 180°. V míse si smícháme špaldovou mouku spolu s mandlovou, přidáme kakao, protein, skořici a kypřící prášek do perníku. Na plotně rozehřejeme kokosový olej a přidáme ke směsi spolu s vajíčkem a čekankovým sirupem. Na závěr doředíme mlékem. Formu si vymažeme kokosovým olejem a vysypeme moukou, do ní nalijeme směs a dáme na 25-30 minutek do trouby. Připravíme si krém smícháním ricotty, tvarohu, proteinu, kakaa a skořice. Poté perník vyndáme a necháme vychladnout. Jelikož jsem udělala perník malinko nižší, přeřízla jsem ho napůl a dala na sebe, pak jsem ho promazala marmeládou a navrch dala krém.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks bez polevy a marmošky:
168 kcalBílkoviny 9 g
Sacharidy 17 g z toho cukry 2 g
Tuky 6 g
Vláknina 3 g
Žádné komentáře:
Okomentovat