Už jste si zkoušeli udělat ovesnou kaši, kterou jste nechali odležet přes noc? 😘
RECEPT na 1 větší porci:
50 g ovesných vloček10 g chia semínek
1 lžička čekankového sirupu (případně jiného sladidla)
1 lžička oříškového másla
40 g ricotty
1 špetka soli
10 g snídaňové směsi (nemusí být, já ji mám z @hareralife )
Voda
POSTUP:
Nejprve si v misce smícháme vločky s chia semínky, případně se snídaňovou směsí, přidáme čekankový sirup, ricottu a oříškové máslo, přihodíme trošku soli a zalijeme vodou tak, aby celá směs byla ponořená. Na noc necháme fermentovat nejlépe při pokojové teplotě. Ráno jsem jen hodila na talíř a přidala pořádnou dávku lyofilizovaného ovoce.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci:
390 kcalBílkoviny 15 g
Sacharidy 47 g z toho cukry 4 g
Tuky 15 g z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 11 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!😊
Žádné komentáře:
Okomentovat