RECEPT:
2 vejce1/2 odměrky vanilkového proteinu
2 lžičky xylitolu (nebo jiného sladidla)
Vanilkový extrakt nebo flavdrops
Špetka soli
Ghí na potření pánve (nebo kokosový olej)
POSTUP:
Nejprve si oddělíme bílky od žloutků, bílky vyšleháme na sníh a postupně vešleháme xylitol, protein, na závěr i žloutky, extrakt a sůl. Pánev pořádně potřeme ghíčkem, přelijeme na ni omeletku a děláme ji hodně zvolna na nižší stupeň, nejlépe přikryjeme pánev pokličkou, aby omeletka nespadla. Jak už jsem říkala výše, mražené lesní ovoce jsem pouze hodila do kastrolu na plotnu, přilila trochu čekankového sirupu a malinko podlila vodou, no a na krém jsem smíchala právě šťavu z ovoce do ricotty slazené trochou proteinu. NUTRIČNÍ HODNOTY na celou omeletku bez ozdob:
275 kcalBílkoviny 24 g
Sacharidy 7 g z toho cukry 2 g
Tuky 15 g z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Vláknina 1 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Žádné komentáře:
Okomentovat