A v jaké formě máte batáty nejradši vy?
RECEPT na 4 porce:
2 ks středně velkých kulatých sladkých brambor1 kapka olivového oleje
Ghíčko
Náplň:
200 g hovězího mletého masa1/2 ks cibule
1 velký stroužek česneku
Trošku jarní cibulky
1 červená paprika
3 cherry rajčátka
15 g parmazánu
Himalájská sůl (mám z @hareralife )
Pepř
Koření: Farmářský steak, tymián
POSTUP:
Batáty omyjeme, přeřízneme na půl a dáme na pečící papír na plech, kde je zvrchu potřeme kapičkou oliváče a dáme péct na horkovzduch na 180°. Pokud horkovzduch nevedete, budou se péct déle a dala bych je na 200°. V troubě budou zhruba půl hodinky, klidně víc, zkrátka dokud nejsou měkké. Na pánev si dáme trochu ghíčka, na něj hodíme nakrájenou cibulku s česnekem a osmahneme do zlatova. Poté přidáme hovězí mleté, osolíme, opepříme, přidáme koření a mícháme, dokud není maso hotové. Těsně před tím přidáme na kostičky nakrájenou papriku spolu s rajčátky a ještě promícháme. Poté vytáhneme batáty a vydlabeme střed, který přidáme na pánev ke směsi a důkladně promícháme, poté ochutnáme a případně dochutíme. Batáty ještě trochu osolíme a opepříme, naplníme, navrch poházíme jarní cibulkou, parmazánem a dáme na 15 minut dopéct.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:
259 kcalBílkoviny 14 g
Sacharidy 23 g z toho cukry 6 g
Tuky 13 g z toho nasycené mastné kyseliny 5 g
Vláknina 4 g
Žádné komentáře:
Okomentovat