A co vy a ryby? Jíte, nejíte? 😊🤔
RECEPT:
BramborySůl
Medvědí česnek
Oliváč
Losos
Máslo
Česnek
Citronová šťáva
Pepř
Na dip: Avokádo, česnek, sůl, pepř
POSTUP:
Nejprve začneme dělat brambory. Pořádně je omyjeme, vezmeme první, položíme na lžíci a nožem krájíme plátky až k okrajům lžíce. Poté brambory potřeme troškou oliváče, jednotlivé plátky osolíme, okořeníme (na bramborách miluju medvědí česnek, takže já volila ten) a dáme do trouby na 150° na horkovzduch cca půl hodinky. Poté vezmeme lososa (já ho dopředu nenakládala, ale klidně můžete), osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo, přihodíme na plátky nakrájený česnek a lososa kůží dolu. Na pánvi lososa pokapeme citronovou šťávou a necháme propéct z jedné strany, pak i z druhé. No a na dip jsem si jen rozšmrdlala avokádo vidličkou, přidala prolisovaný česnek, osolila a opepřila.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci bez dipu:
580 kcalBílkoviny 32 g
Sacharidy 32 g z toho cukry 2 g
Tuky 33 g z toho nasycené mastné kyseliny 6 g
Vláknina 3 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!
Žádné komentáře:
Okomentovat