středa 16. ledna 2019

Mozzarellové nekynuté preclíky

O zkouškovém si vždycky říkám, jak je skvělé, že nikam nemusím jezdit a budu mít tím pádem čas i na sebe, ale nikdy to dost dobře nevyjde úplně podle plánu. Ve finále to dopadá tak, že pláču, proč má den jen 24 hodin 😄 A takhle přesně to právě teď i vypadá s přidáváním receptů, ale doufám, že už brzy se to trochu víc uklidní 😊 Dneska jsem si jako balzám na nervy udělala slané preclíky, které jsem chtěla vyzkoušet už od doby, kdy jsem je viděla u @rommiemax ve sladké verzi, ale kupodivu jsem se k nim dostala až teď 🙈 Ale na to, že nejsou kynuté, se opravdu povedly a navíc jsou opravdu z běžných ingrediencí, takže je budete moct vyzkoušet třebas hned 👌
Co vy, máte rádi slané preclíky?

RECEPT na 10 ks:

210 g špaldové mouky hladké nebo jemné celozrnné (já použila od @nominalzdravavyziva )
1 balení mozzarelly
1 větší vejce
110 g mléka
1 špetka kypřícího prášku
Sůl
Navrch: vejce na potření, mák, mořská sůl

POSTUP:

V mixéru rozmixujeme na kostičky nakrájenou mozzarellu spolu s vajíčkem a mlékem. V míse si smícháme mouku, sůl a kypřící prášek a k sypké směsi přidáme tekutou. Pořádně zamícháme a vypracujeme malinko lepivé těsto. Na pomoučněném vále ho ještě prohněteme. Poté vždy uloupneme kousek těsta, vyválíme dlouhou nudli a tu na pečícím papíře vytvarujeme do tvaru preclíku. Takhle opakujeme, dokud nezděláme celé těsto, nakonec potřeme rozmíchaným vajíčkem, posypeme mákem a mořskou solí. Pečeme na 170° zhruba 25 - 30 minutek, zkrátka dozlatova.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:

112 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 14 g z toho cukry 0,8 g
Tuky 3 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 1 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační!

Žádné komentáře:

Okomentovat