středa 16. ledna 2019

Slaná palačinka se špenátem

Dneska jsme si s mamkou daly večeři jak z krepérie, no jako pochutnaly jsme si, co vám budu vyprávět 😄 Taková obyčejná kombinace, a kolik to dokáže udělat parády 😍 Já večeře jedu téměř vždy naslano a tuhle po dnešku řadím k mým oblíbencům, a přitom je to ták lehký 😄 Navíc chuť palačinky úžasně podtrhává parmazán, který jsem dala do těsta, fakt doporučuji 👌
Co vy přátelé, máte rádi palačinky naslano? 🤔

RECEPT cca 3 palačinky:

110 g hladké špaldové mouky
160 g mléka
20 g parmazánu
1 vejce
Sůl 
Ghí na osmažení (nebo máslo) 
Náplň:
Špenát (protlak nebo čerstvý)
Česnek 
Ricotta
Sůl 
Volské oko:
Vejce
Sůl 
Pepř 


POSTUP:

Nejprve si připravíme těsto, na které smícháme mouku se solí a na jemno nastrouhaným parmazánem, přidáme vejce a naředíme mlékem. V kastrolu si na troše ghíčka osmahneme česnek, přidáme protlak a podusíme, poté přidáme ricottu a osolíme podle chuti. Volské oko uděláme na ghíčku, jen ho osolíme a opepříme. Na větší pánvi na mírném plameni osmahneme tenké palačinky z obou stran.
Palačinky potřeme špenátovou směsí, navrch hodíme vajíčko a papkáme. Můžeme ještě postrouhat parmikem.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks s náplní i volskym okem:

373 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 31 g z toho cukry 4 g
Tuky 16 g z toho nasycené mastné kyseliny 8 g
Vláknina 4 g
Uvedené hodnoty jsou pouze orientační! 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat