RECEPT na 1 pizzu:
100 g bezlepkové mouky @nominalzdravavyziva (bude to fungovat i se špaldovkou 👌)50 g mozzarelly
50 g cottage
1 vejce
1 zarovnaná lžíce himálajské soli (mám z @hareralife )
Pesto:
Kapka oliváčeČesnek
Cibule
Rajčata
Sůl
@cekankovy_sirup
POSTUP:
Nejprve si připravíme těsto. V mixéru rozmixujeme mozzarellu s cottage a jedním vajíčkem. Do mísy dáme mouku se solí a k nim postupně přiléváme tekutou směs, vždy pořádně promícháme. Vznikne nelepivé těsto. Na pomoučněném vále ho vyválíme a rádýlkem obkrojíme tvar srdce. Necháme péct pár minutek na 180°. Mezitím na pánev kápneme oliváč a osmahneme nakrájenou cibulku spolu s česnekem a rajčaty. Chvilku restujeme, osolíme a poté přendáme do mixéru, kam přilijeme čekankový sirup a spolu rozmixujeme. Poté vyndáme pizzu, potřeme pestem, navrch dáme co hrdlo ráčí, okořeníme (př. provensálskými bylinami) a pečeme, dokud se sýr nerozpustí.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:
149 kcalBílkoviny 10 g
Sacharidy 14 g z toho cukry 1,5 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 3 g
Žádné komentáře:
Okomentovat