RECEPT na 10 ks:
300 g hladké špaldové mouky + něco na pomoučnění20 g droždí
5 lžiček xylitolu
200 g mléka
2 žloutky + 1 bílek
2 zarovnané lžíce arašídového krému ( používám tekutý od @nuttamix )
1 špetka soli
2 kapky rumového aroma
Citronová kůra
Domácí marmeláda
POSTUP:
Nejprve si droždí utřeme s 2 lžičkami xylitolu, přilijeme 1 lžíci vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mezitím si v misce smícháme arašídové máslo se zbytkem xylitolu, přimícháme žloutky a bílek, rumové aroma, sůl, citronovou kůru a zbytek mléka. Poté vmícháme kvásek a na závěr postupně přidáváme mouku. Vznikne mírně lepivé těsto, které ještě prohněteme a necháme cca 40 minut kynout. Pak přeneseme těsto na pomoučněný vál, kde ho ještě prohněteme a vyválíme zhruba 1 cm placku. Skleničkou vykrojíme kolečka, na půlku z nich dáme marmeládu a druhou půlku navrstvíme nahoru. Skleničkou znovu "vykrojíme", tím se nám těsto propojí, poté ještě doupravíme rukou. Takto necháme pod utěrkou koblihy dokynout. Pekla jsem je v horkovzdušné fritéze na 160° 5-10 minut, v troubě to bude rozhodně dýl.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:
200 kcalBílkoviny 8 g
Sacharidy 30 g z toho cukry 2 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
Vláknina 2,4 g
Žádné komentáře:
Okomentovat