středa 17. dubna 2019

Korpus bez klasické mouky

Normálně by mě nikdy nenapadlo, že si nějaký recept takhle zamiluju, jako je tenhle korpus ❤ To se tedy vážně musím pochválit, protože je měkoučký a neskutečně chutný! Já ho dělala k těmto kiwi dortíkům, které byly opravdu piplačka, protože z jednoho celéh korpusu jsem musela skleničkou vykrojit několik menších a věřte nebo ne, dostat pak korpus z té skleničky bez úhony byl vážně úděl 😂 Takže mé srdečné doporučení zní, udělejte si prostě jeden velký klasický dort a prďte na skleničky 😊 Ušetříte si nervy a esteticky to dopadne určitě lépe 👌

RECEPT na 1 korpus o průměru formy 18 cm:

100 g mandlí
25 g kokosové mouky
80 g vanilkového proteinu (použila jsem od MyProtein z @fitness007cz )
2 vejce
2 lžičky xylitolu (nebo jiného sladidla, př. kokosový či třtinový cukr)
60 g řeckého jogurtu
100 g mléka (klasické či rostlinné)

POSTUP:

Mandle na jemno rozmixujeme v mixéru, přesypeme do mísy, kam přidáme kokosovou mouku, protein a xylitol. Poté k sypké směsi přidáme řecký jogurt a mléko. Oddělíme bílky od žloutků, bílky vyšleháme v tuhý sníh a poté přišleháme postupně po jednom žloutku. Tekutou směs přidáme ke zbytku a opatrně zapracujeme sníh do těsta, aby nespadl. Formu si vyložíme pečícím papírem, po krajích vymažeme př kokosovým olejem a vysypeme moukou (třeba špaldovkou). Tekutou směs přelijeme do formy a pečeme na 180° zhruba 30 - 40 minut, zkrátka dokud se nám nic nepřilepí na špejli při píchnutí do korpusu.

NUTRIČNÍ HODNOTY na celý korpus:

1245 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 27 g z toho cukry 20 g
Tuky 70 g z toho nasycené mastné kyseliny 14 g
Vláknina 21 g

Žádné komentáře:

Okomentovat