středa 17. dubna 2019

Zebra Tart

Tohle je prosím výsledek našeho dnešního společného kuchtění. V první řadě ano, na první pohled to není úplně vzhledné, přiznám se, že jsem neměla úplně svůj den 🙊 Na druhou stranu mi opravdu moc chutná. Není příliš přeslazený, je příjemně vláčný a chutě se velmi zajímavě doplňují 😍 A má podle mě skvělá makra viz úplně dole!! Takže bych Vám chtěla moc poděkovat za účast a teď se pojďme podívat, co jste do receptu vlastně vybrali 😘

RECEPT: 

130 g ovesných vloček
40 g kokosové mouky (používám od @nuttamix )
40 g vanilkového proteinu (použila jsem MyProtein od @fitness007cz )
20 g třtinového cukru
30 g mandlového nebo jiného oříškového másla (použila jsem mandlový krém s bílou italskou čokoládou od @nuttamix )
2 vejce
100 g cottage 

Náplň: 

5 lžic řeckého jogurtu
3 střední jablka
40 g vanilkového proteinu
10 g třtinového cukru
3 kapky vanilkových zero drops
1 lžička skořice
1 vejce
Další: kokosový olej na vytření formy, špaldová mouka na vysypání

POSTUP:

Na těsto rozmixujeme ovesné vločky, smícháme je v míse s kokosovou moukou, přidáme protein a třtinový cukr. Poté rozmixujeme cottage s jedním vajíčkem a mandlovým máslem a přilijeme ke směsi. Ke směsi přidáme ještě jedno vejce a pořádně promícháme. Těsto bude lepit, ale pomůžeme si moukou, do které budeme namáčet prsty. Formu na tart vytřeme kokosovým olejem a vysypeme špaldovkou. Těstem okopírujeme tvar formy a dáme péct na 180° zhruba 7 minutek. Mezitím si připravíme náplň. Rozmixujeme oloupaná jablka, k nim přimícháme řecký jogurt, vanilkové zero drops, a vajíčko, poté přidáme protein, třtinový cukr, skořici, vejce a promícháme. Rozdělíme náplň na dvě části, do jedné půlky přidáme kakao. Poté střídavě lijeme na korpus, nejdřív dvě lžíce hnědé, doprostřed hnědé dvě lžíce bílé, a opakujeme, dokud není tart plný. Pro efekt s tím můžeme lehce zahýbat a špejlemi udělat čárky ku středu. Pečeme na 180° asi půl hodiny. 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:

228 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 21 g z toho cukry 9 g
Tuky 7 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Vláknina 5 g

Žádné komentáře:

Okomentovat