středa 17. dubna 2019

Obálky s překvapením

Tenhle recept fakt musíte zkusit! Sice to není stopro fitness a zdravý, ale rozhodně jsem se snažila použít přijatelné ingredience tak, aby obálky nebyly tvrdé. Efekt "cukru" na fotce dodává kokosová mouka, kterou je vážně doporučuji posypat, protože to je pak úplná třešnička na dortu ❤ A pokud máte jemnou jako já (konkrétně @nuttamix ), tak okem nepoznáte rozdíl 😉 Vzhledem k tomu, že jsem netušila, jak skvěle se povedou, jsem jich udělala jen šest, to si asi umíte představit, jak se po nich zaprášilo 😂 Takže příště minimálně trojnásobná dávka a Vám to doporučuji jakbysmet 😄
Tvarem jsem se inspirovala u @bos.kitchen 👌

RECEPT:

100 g hladké špaldové mouky
1 vejce
2 lžičky mandlového másla (případně arašídové nebo jiné ořechové tekuté konzistence)
2 lžičky kokosového oleje
1 lžíce xylitolu (případně ještě lepší to bude určitě s kokosovým cukrem!)
Náplň:
Marmeláda (ideálně bez cukru, třeba značka Relax dělá 100% nebo nejlépe domácí)

POSTUP:

Do mísy dáme špaldovku spolu s xylitolem, přiklepneme 1 vejce, přidáme mandlové máslo a kokosový olej, který si předem rozpustíme na plotně. Vypracujeme těsto a necháme alespoň půl hodinky v lednici. Poté se přesuneme na pomoučněný vál, neděste se, těsto má lepkavou konzistenci díky kokosovému oleji, ale dá se s ním dobře pracovat. Rozválíme ho na úzkou placku a rádýlkem vykrajujeme čtverečky. Na každý čtvereček dáme doprostřed marmeládu a pak vždy chytneme jeden cíp a dáme doprostřed, až nám vznikne obálka. Nvrch si můžete vykrájet i malinké kytičky nebo srdíčka a připlácnout je doprostřed. Pečeme na 180° asi 25 minutek.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1ks:

109 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 14 g z toho cukry 2,3 g
Tuky 3,7 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,2 g
Vláknina 1,15 g

Žádné komentáře:

Okomentovat