středa 17. dubna 2019

Pizza kapsa

Další recept pro slanomily, tentokrát s mou oblíbenou pizza příchutí, a je to takováhle kynutá pizza kapsa, kterou jsem se nechala inspirovat v @lidl_cz😄 Prodávají tam podobnou kapsu z listového těsta a ja to fakt žrádlo, ale tohle je tomu velice blízké a pochutnala jsem si na tom neskutečně, protože co je pizza, to je moje! ❤ Co vy, znáte tuhle pizza kapsu z lidlu? 😄

RECEPT na 5 ks:

250 g hladké špaldové mouky
20 g droždí 
2 lžičky xylitolu
100 g vlažného mléka 
1 vejce
Sůl 
Náplň:
Cherry rajčata 
Cibule 
Česnek 
@cekankovy_sirup
Provensálské byliny
Nízkotučný sýr 


POSTUP:

Nejprve připravíme těsto. Droždí utřeme s xylitolem, přicmrdneme kapku vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Mezitím smícháme mouku se solí, přidáme zbytek mléka a vejce. Nakonex přilijeme kvásek, pořádně promícháme a prohněteme. Vznikne nelepivé těsto, které necháme vykynout, dokud nezdvojnásobí objem. Připravíme si náplň. Na nepřilnavé pánvi (mám čupr od @delimano.cz ) osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku s česnekem a cherry rajčaty, podusíme pod pokličkou a pak hodíme do mixéru. Přikápneme @cekankovy_sirup a provensálské byliny a rozmixujeme ne úplně dojemna. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném válu, vykrojíme rádýlkem trojúhelníky a na půlku z nich dáme náplň. Navrch dáme malinké kostičky sýra a přikryjeme druhým trojúhelníkem. Vidličkou spojíme okraje ze všech stran. Necháme ještě chvilku dokynout a pečeme na 180° 15 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:

242 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 37 g z toho cukry 2 g
Tuky 4 g z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
Vláknina 4,3 g

1 komentář:

  1. Dobrý den, můžu se zeptat, jetli by se dalo použít droždí sušené, případně jestli by se tím nějak změnil postup přípravy?

    OdpovědětVymazat