středa 17. dubna 2019

Sachr ve zdravější verzi


Přátelé, chtěla bych Vám moc poděkovat za Vaši hojnou účast v té naší srandě ála "Kuchtíme spolu", kde jste mi ve stories pomáhali vybrat ingredience, ze kterých jsem následně seskládala tenhle dortík! A musím Vás opravdu pochválit, jak perfektně se Vám vydařil, jste jedničky! ❤ Musím se přiznat, že jsem se o něj snažila už včera, ale bohužel nebyl úplně hoden zveřejnění, takže dneska napodruhé a úspěšněji 👌 Doufám, že se Vám náš společný výtvor líbí a určitě budu moc ráda za komentář 😊 

RECEPT na formu o průměru 18cm:

110 g hladké špaldové mouky
5 vajec 
70 g ricotty (kupuji v @lidlcz a doporučuji, protože stojí jen 23 kaček 👌 )
30 g kešu másla (použila jsem kešu krém s bílou italskou čokoládou od @nuttamix )
30 g medu
25 g čokoládového nebo vanilkového proteinu (používám čoko CFM Evolution Prom-in z @fitness007cz )
50 g hořké čokolády 81 % ( @lidlcz )
1 špetka soli
Kypřící prášek do pečiva

Náplň a poleva:

Domácí meruňková marmeláda, hořká čoko) 

POSTUP:

Troubu předehřejeme na 200°. Nejprve oddělíme bílky a žloutky, ke žloutkům přidáme ricottu, tekuté kešu máslo (den předem vyndáme z chladu, aby nebylo tuhé) a med. Rozpustíme hořkou čokoládu a přidáme ke směsi. Poté si odvážíme mouku, přidáme k ní protein a necháme stranou. Teď je řada na sníh. K bílkům hodíme špetičku soli a vyšleháme tuhý sníh. Nyní ke žloutkové směsi přidáváme napřeskáčku mouku a sníh. Vždy kousek mouky a sněhu, poté stěrkou opatrně překlápíme, aby sníh nepadl. Takhle opakujeme, až bude mouka i sníh vmíchaný ve směsi. Na spodek dortové formy dáme pečící papír, boky vytřeme máslem a vysypeme špaldovkou. Dáme do ní směs, rozprostřeme a šupneme do trouby na 10 minut, poté teplotu stáhneme na 170° a dopékáme ještě tak 25 - 30 minutek. Poté necháme vychladnout, rozřízneme vejpůl, potřeme marmeládkou, přiklopíme a vrch polijeme rozpuštěnou hořkou čokoškou. 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 kousek: 

260 kcal
Bílkoviny 11 g 
Sacharidy 20 g z toho cukry 8 g
Tuky 14 g z toho nasycené mastné kyseliny 7 g
Vláknina 3 g

Žádné komentáře:

Okomentovat