středa 17. dubna 2019

Žampionová polévka

Dneska Vám sem hodím jeden ze starších receptů, který jsem vám úplně zapomněla sdílet, přestože byl naprosto fantastický! Žampiony a obecně houby jsem od malička naprosto nenáviděla, ale naštěstí přišel velký zlom a já se postupně přes hříbkové omáčky a houbová rizota naučila houby jíst, a co víc, mít je fakt ráda 😍 A na žampionech jsem si začala vyloženě ujíždět 👌 Tahle polévka je opravdu velmi jednoduchá a celkem rychlá na přípravu, ovšem ten výsledek, to je potom blaho ❤ Kam se hrabe bramboračka 😄
Co vy, děláte si nějaké houbové polévky a případně jaké? 🤔

RECEPT na 2 porce:

1 lžička @ghicko (lze nahradit máslem)
1 střední červená cibule
Žampiony množství podle chuti
400 ml vývaru
50 g kokosového mléka (toho pravého hustého)
Sůl
Pepř
Podravka Natur (nebo jiné koření)

POSTUP:

V hrnci osmahneme na ghíčku na drobno nakrájenou cibulku, poté přidáme žampiony a společně chvilku orestujeme. Poté zalijeme vývarem, přidáme sůl, pepř, koření a povaříme. Na závěr přidáme kokosové mléko a rozmixujeme tyčovým mixérem. 

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci: 

124 kcal
Bílkoviny 6 g
Sacharidy 8 g z toho cukry 2 g
Tuky 7,6 g z toho nasycené mastné kyseliny 1 g
Vláknina 3 g

Žádné komentáře:

Okomentovat