čtvrtek 1. srpna 2019

Bramborové placky

Na dnešní fotce můžete vidět jídlo mého dětství 😍 Co Vám ale budu povídat, milovala jsem ty klasické smažené napuštěné olejem 🤣 Nevím jak jste na tom vy, ale já si na nich vždycky tak strašně pochutnala, že si ten pocit vybavuji i po letech 👌 Placky, které vidíte tady, jsou jen s drobným, ale celkem zásadním rozdílem. Jsou totiž pečené v troubě a bramborové těsto je spojené špaldovou moukou, kterou aktuálně ze všech druhů muk používám nejčastěji 😊
A tak se Vás ptám, jakou mouku používáte nejčastěji vy a proč? 

RECEPT od oka:

Uvařené brambory
1 vejce
Špaldová mouka hladká
Mléko
Parmazán
Šunka
Sůl 
Pepř

POSTUP:

Uvařené brambory rozmixujeme tyčovým mixérem, přidáme vejce, nastrouhaný parmazán, na kostičky nakrájenou šunku, posolíme, opepříme a pořádně promícháme. Poté postupně přidáváme mouku a mléko tak, aby vzniklo husté a spíše nelepivé těsto. Poté pomocí rukou odždibujeme od těsta tak akorát velké koule a v rukou vytvoříme placky, které pokládáme na plech na pečící papír. Pekla jsem je na horkovzduch (150° a hezky dozlatova.)

Žádné komentáře:

Okomentovat