Tak jsem se i já konečně dokopala k tomu připravit si své historicky první cudle. Po pravdě mě to nikdy nelákalo, protože jsem cuketu neměla nikdy zrovna v lásce a nechápala jsem to nadšení kolem ní, páč mi vždy připadala jako takové nic bez chuti. Ale když jsem se nad tím zamyslela, tak právě v tom je to kouzlo. Tím, jak je cuketa sama o sobě taková nijaká, jí lze snadno použít dost multifukčně jak do koláčů, polívek, i právě hlavních jídel a záleží jen na nás, jakou chuť bude mít, protože může pokaždé chutnat úplně jinak podle Vámi zvolených ingrediencí. A já vám tu jdu právě představit tu mou verzi ochucení, která mě moc mile překvapila a dokonce jsem si to jídlo vychutnala, což jsem při jeho vaření absolutně nečekala 🤣
RECEPT:
1 cuketaPár kapek oliváče (mám stříkací ideální na kontrolu množství 👉 @fitness007cz )
1-2 stroužky česneku
1/2 menší cibule
Vysokoprocentní šunka (množství podle chuti)
Tofu
Cherry rajčátka
Sůl
Pepř
Medvědí česnek
Lahůdkové droždí
Parmazán navrch
POSTUP:
Nejprve cuketu opláchneme a pomocí špagetovače na zeleninu vytvoříme nudle. Na pánvi osmahneme na kapce oliváče na kostičky nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek, tofu a rajčata. Poté přidáme na kostičky nakrájenou šunku, opepříme, přidáme medvědí česnek a lahůdkové droždí. Poté přidáme cuketové špagety, společně promícháme a chvilku podusíme, dokud cuketa nezměkne. Na závěr posolíme (páč jinak cuketa pouští hodně vody). Podáváme postrouhané parmazánem.NUTRIČNÍ HODNOTY přibližně na 1 porci:
205 kcalBílkoviny 14 g
Sacharidy 8 g z toho cukry 5 g
Tuky 13 g z toho nasycené mastné kyseliny 3 g
Vláknina 4 g
Žádné komentáře:
Okomentovat