čtvrtek 1. srpna 2019

Křupavé třešně

Další varianta, kam nacpat třešně. Recept na bublaninku tu už visí pár příspěvků zpátky, a dneska se podíváme na to, jak z třešní udělat něco jako granolu, která se hodí do jogurtu, tvarohu, zmrzliny, přímo do krku, kamkoli 🤣 Je to záležitost rychlá, chutná a oproti výrobkům, které najdete v řetězcích pod názvem "fitness" a "zdravé" je tato doopravdy zdravá, už jen proto, že víte, co se pod vaším müsli skrývá 😊 Protože co si budem, domácí je vždycky to nejlepší 👌

RECEPT (množství podle vás):

Třešně
Ovesné vločky
Mandlová mouka
Třtinový cukr (nebo kokosový, nebo xylitol, nebo jiný já nevím jaký 🤣)
Skořice
Špetka soli
@cekankovy_sirup
Kokosový olej

POSTUP:

Nejprve hodíme do hrnce vypeckované třešně, zakápneme čekankovým nebo jiným sirupem a necháme pozvolna vařit na středním plameni, občas promícháme. V míse smícháme suché ingredience, a to ovesné vločky, mandlovou mouku, třtinový cukr, skořici a sůl. Přidáme k nim trochu čekankového sirupu a rozpuštěného kokosového oleje a promícháme. Poté, co třešně trochu pustí šťávu, vyndáme zapékací misku a na dno vylijeme třešňovou směs, kterou rovnoměrně rozprostřeme. Navrch naskládáme směs s vločkami, kterou také rovnoměrně rozprostřeme a pečeme zhruba půl hodinky na 150°C na horkovzduch, občas promíchneme.

Žádné komentáře:

Okomentovat