čtvrtek 1. srpna 2019

Brambory s parmazánem a kuřecími špízy

Na tenhle oběd budu ještě dlouho vzpomínat! 😍 Tak vynikající kombinace a zároveň tak jednoduchá na přípravu, to je zkrátka vždycky moje 💓 Brambory na americký způsob jsem postrouhala parmazánem, a to byste nevěřili, jak jedna taková malá drobnost dokáže pozvednout jídlo na úplně jinou úroveň! Opravdu nemůžu jinak než doporučit😊 No a kuřecí špízy známe asi každý, někdo je dělá na grilu, jiný smaží, já je většinou dělám v troubě nebo na tom grilu a vždy si hodně pochutnám. Nejradši používám červenou cibuli, která má dle mého takovou výraznější a více specifickou chuť, kterou pak dodá i masu. Možná tam někomu bude chybět buřtík 🙊 Ale bez toho já se upřímně obejdu 👌
A co dáváte do špízů vy? 🤔

RECEPT:

Na brambory:

Brambory
Sůl
Pepř
Provensálské bylinky
Sladká nebo pálivá (nebo oboje) paprika koření 
Olivový olej
Parmazán

Na špízy:

Kuřecí prsa
Červená paprika
Červená cibule 
Olivový olej
Sůl 
Pepř 
Grilovací koření 
Medvědí česnek 

POSTUP:

Brambory pořádně omyjeme a nakrájíme i se slupkou na měsíčky. Dáme je do velké mísy a posypeme solí, pepřem, provensálským kořením, sladkou paprikou, zakápneme olivovým olejem a postrouháme parmazánem. Poté rukama pořádně promícháme a pokládáme na pečící papír na plech. Dáme do trouby buď na 150° horkovzduch, a nebo normál na 200° zhruba 25 - 30 minut. Připravíme si špízy. Prsa očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky a osolíme, papriku také opláchneme a nakrájíme na kousky, cibuli rozkrojíme napůl, oloupeme a loupeme jednotlivé vrstvy. Napíchneme střídavě na špejli, ještě dochutíme solí, pepřem, medvědím česnekem, případně grilovacím kořením a položíme na pečící papír na plech. Tam ještě zakápneme malinko olivovým olejem a dáme péct k bramborám zhruba po deseti minutách pečení brambor.

Žádné komentáře:

Okomentovat