RECEPT:
100 g rýžové mouky hladké (používám od značky @greenapotheke )10 g kakaa
1 lžíce proteinu (mám od Biotech USA Bourbon Vanilka z e-shopu @fitness007cz )
65 g hořké čokolády (používám z Lidlu 81%)
Pár kapek čokoládových flavdrops (nemusí být)
1 špetka soli
2 vejce
1 lžička olivového oleje
1 špetka kypřícího prášku
Trocha vody
55 g xylitolu (nebo jiného sladidla)
10 g @cekankovy_sirup
POSTUP:
Nejprve smícháme xylitol, čekankový sirup, olivový olej, rozpuštěnou hořkou čokoládu, vejce a čokoládové flavdrops. Poté postupně přidáváme protein, špetku soli, kypřící prášek, kakao a promícháme. Poté přidáme postupně i mouku a malinko naředíme vodou. Promícháme a vznikne nám husté lepivé těsto. To pokládáme pomocí lžíce na plech na pečící papír, kde tvoříme bobky ve tvaru koule. Pomocí lžičky dovnitř vytvoříme důlek. Necháme péct na 150° na horkovzduch cca 15-20 minut. Poté vyndáme z trouby, ihned naplníme arašídovým máslem a necháme vychladnout. Na závěr můžeme polít rozpuštěnou hořkou čokoládou.NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 ks:
148 kcalBílkoviny 6 g
Sacharidy 11 g z toho cukry 2 g
Tuky 8 g z toho nasycené mastné kyseliny 3,5 g
Vláknina 2,2 g
Žádné komentáře:
Okomentovat