čtvrtek 1. srpna 2019

Jahodový koláč s drobenkou

Na první pohled by se mohlo zdá, že se jedná o poměrně pracnou záležitost, ale opak je pravdou 😊 Na přípravu celého koláčku si vystačíte s relativně běžnými ingrediencemi a kratší dobou, než je potřeba k přípravě běžného oběda 😃 Základem jsou první vrstvy jsou ovesné vločky a jahody té druhé 😊 Dezert je ideální k ledové kávičce právě v období horkých dnů, protože je spíše do kysela než přehnaně sladký, a to mi popravdě dost vyhovuje 😍 Navíc je úžasně měkounký a to propojení chutí je přesně podle mých představ 👌 A mimochodem, když se pozorně podíváte na lžičku, uvidíte aparaturu na focení a dveře 😃

RECEPT:

Spodní a vrchní vrstva: 
200 g ovesných vloček
2 lžíce řeckého jogurtu (ideálně značka Milko)
1 lžíce oříškového másla (tentokrát jsem použila pistáciové LifeLike ---> @fitness007cz )
1 lžíce proteinu (používám můj oblíbený Biotech USA Bourbon Vanilka ---> @fitness007cz )
30 g čekankového nebo jiného sirupu
20 g kokosového oleje
Náplň:
200g jahod cca
60 g tvarohu odtučněného (používám Pilos z lidlu)
150 g cottage sýru
1 vejce
2 lžíce proteinu
50 g mandlové mouky (opět LifeLike ---> @fitness007cz )

POSTUP:

Nejprve si připravíme spodní vrstvu. Ovesné vločky smícháme dohromady s jogurtem, oříškovým máslem, proteinem a čekankovým sirupem. Na plotně rozehřejeme kokosový olej a přidáme ke směsi. Pořádně směs promícháme tak, aby se začala mírně spojovat. Poté si vezmeme zapékací mísu, vysteleme pečícím papírem a na dno formy vmačkáme zhruba 3/4 připravené směsi, aby vytvořila rovnoměrnou spojenou placku. Na náplň si vidličkou rozhňahňbáme umyté jahody, ke kterým přidáme cottage (nemixovaný), tvaroh, vejce, protein a mandlovou mouku. Pořádně promíchanou směs navrstvíme na placku. Navrch posypeme zbylou směsí ovesných vloček. Pečeme na 150° na horkovzduch zhruba 35-40 minut.

NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci (1 obdélníček):

186 kcal
Bílkoviny 11 g
Sacharidy 16 g z toho cukry 2 g
Tuky 9 g z toho nasycené mastné kyseliny 3,4 g
Vláknina 3 g

Žádné komentáře:

Okomentovat